“Lærke – Helt tæt på er en skøn og positiv historie, som mange børn og unge kan finde glæde ved at læse. Bogen er nem at komme igennem, og så indeholder den nogle fantastiske og farverigt illustrationer, som virkelig giver en lyst til at læse videre. Bogen kommer i øvrigt også som lydbog, til de som har glæde af dette.”
Læs hele boganmeldelsen her.
“Jeg giver 5 hjerter ud af 6 hjerter, fordi jeg blev underholdt. Bogen har nogle vigtige tematikker og problematikker som er aktuelle. Jeg synes at historien er sød og rørende … Dog er den reflekterende og giver eftertænksomhed. Jeg er spændt på at læse mere fra forfatteren.”
Læs hele boganmeldelsen her.
“Personligt synes jeg det er en fin bog, der rammer målgruppen ret godt, sproget er let tilgængeligt, men velskrevet. Teksten er trykt i en for børn læsevenlig størrelse – der er plads til at man kan følge ordrerne med en finger – og så er bogen illustreret med nogle skønne farvetegninger”
Læs hele boganmeldelsen her.
Kim W. Vammen, vicepolitikommissær Københavns Politi fortæller om samarbejdet med forfatter Susanne Meelbye:
“Hvis jeg selv kunne vælge en ekstern samarbejdspartner i en kompliceret politisag, ville jeg klart vælge Susanne Meelbye,” siger Vicepolitikommissær, Kim W. Vammen Station City i København.
”Alene kan du flytte småsten – sammen kan vi flytte bjerge.”
”Dette citat, som jeg har ”tyvstjålet” fra en af mine gode kollegaer i Politiet, er det nærmeste og mest korrekte i forhold til den proces, som jeg gennem flere år har haft med denne bogs forfatter, journalisten Susanne Meelbye. Alleerede da jeg første gang havde kontakt med hende, hvor hun – ved en række af tilfældigheder – kom til at tale med netop mig, tænkte jeg: ”Denne kvinde er speciel og hendes problem er så komplekst og interessant, at hun bør have al den hjælp, som jeg – i kraft af min mere en 30-årige tilknytning til Frederiksberg Politi – kan give hende. Det blev til mere end 3 års intens sparring, som til sidst endte ud i denne bog. Den ildhu, efterforskning og flid, som Susanne har lagt for dagen har jeg den største respekt for.”
”Det er på en gang fascinerende og skræmmende at læse de informationer som Susanne Meelbye har formået at grave frem gemmen ben hårdt arbejde. Fascinerende fordi man godt nok skal være kynisk og have is i maven for at jonglerer så meget rundt med varelagre, penge, falske fakturaer og reviderede regnskaber. Skræmmende fordi politiets efterforskning virker sjusket, og delvis nedlukket.”
Læs hele boganmeldelsen her.
”Flot værk. Det virker desuden ganske stærkt, at Susanne Meelbye i sin bog har fået to fagfolk – vicepolitikommissær Kim W. Vammen fra Frederiksberg og tidligere drabschef Ove Dahl fra Københavns Politi – til at give deres tolkning af hændelsesforløbet.”
Læs hele boganmeldelsen her.
“Mordet på Moster är en oerhört spännande utredning i bokform som Susanne Meelbye har skrivet om ond bråd död och mord som aldrig blev ordentligt utrett på sin tid. I boken får vi en viss kontakt med August Schmitz (sonen) som vi väl känner igen från Malmö yllefabrik (MYA) och sedermera Mab & Mya. Manufakturaktiebolaget (MAB) och Malmö Yllefabriks Aktiebolag (MYA) var en sammanslagning av två av Malmös största textilföretag vid mitten av 1900-talet. År 1899 lämnade man sina gamla slitna fabrikslokaler på St. Nygatan i centrala Malmö och flyttade in i en helt ny fabriksanläggning vid Trelleborgsvägen (nuvarande Moblia). I boken berättar Susanne om hur August Schmitz Jr. figurerar i utredningen kring mordet på hennes moster i Köpenhamn. Kring 1942 försvinner Schmitz från Malmö och deras sist kända adresser var på Malmborgsgatan 7 och Limhamnsvägen. Susannes bok är oerhört välskriven och skulle utan tvekan kunna utgöra ett underlag till en spännande film eller TV-serie enligt mitt förmenande. Tack Susanne Meelbye för att du förärade mig din bok..
Till Er andra så kan vi konstatera att Malmös textilindustri är ett stort och spännande kapitel med en historia långt tillbaka i historien.”
“Det lykkes da også Susanne Meelbye at vise med al mulig tydelighed, at der ikke var tale om selvmord – sporene viste simpelthen noget andet – men at Else blevet tævet ihjel af en eller anden. Da politiet endelig kom til stede i lejligheden, levede Else stadig – men hårdt kvæstet af mange slag – og hvis politiet havde reageret på de første meldinger om, at der foregik noget slemt i Elses lejlighed, havde Else sandsynligvis også overlevet og selv kunnet fortælle, hvem gerningsmanden var. Og dog: Hvis det er rigtigt, at det var hendes kæreste Poul Gantzler, der var gerningsmanden, så havde hun måske ikke sagt noget – for hun lå i den grad under for dette drog af en mand, der ikke blot brugte alle de penge, hun kunne slæbe sammen som syerske, men også havde flere elskerinder rundt i byen – der i øvrigt meget passende kunne give ham et alibi for mordaftenen og –natten. Når man har læst de detaljerede redegørelser for Pouls gøren og laden både før, under og efter de dramatiske begivenheder på Bentzonsvej, føler man sig ret overbevist om, at han havde mere med sagen at gøre, end han ville være ved. Han var muligvis morderen – eller havde bestilt en anden til at udføre mordet – men vi får jo aldrig at vide, om teorien holder stik. Og motivet til drabet er det måske heller ikke så let at få øje på, ligesom det er mystisk, at Else blev mishandlet i flere timer. Hvis hun skulle dræbes, så kunne det jo være udført ret hurtigt.”
Læs hele boganmeldelsen her.
”GOD BOG: Bogen “Mordet på Moster & Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej” bringer helt nyt gennembrud i århundredets mordgåde. Politiet får faktisk serveret konkrete ting, de kan arbejde videre med. Som den første dansker nogensinde har Susanne Meelbye fået adgang til to drabssager på samme tid. De to sager Else Langkjær og Dobbeltmordet fra Peter Bangs Vej skete begge indenfor halvandet år på Frederiksberg og har mindst 15 lighedspunkter. Det kan dårligt være tilfældigt. I bogen redegør Susanne Meelbye for, at det bestemt heller ikke er noget tilfældigt over de to mord. I 1946 sagde hendes moster, “Jeg skal sælge vareprøver af kjolestof”, hvilket sætter begivenheder i gang over de næste par år.”
Læs hele boganmeldelsen her.
”Kære Susanne Meelbye, vil takke dig for din bog “Mordet på moster” – sikke en bedrift du har udført! Gribende, voldsom og meget spændende. Man bliver fuldstændig suget ind i beretningen (har hørt den som lydbog). Er dybt imponeret over, hvad du har fundet ud af. Jeg kender ikke sagen om dobbeltmordet i detaljer andet end som alm. viden, men alt det, du lægger frem, lyder utrolig plausibelt. Jeg håber, din forskning og din bog kan bidrage til en opklaring om de tre mord, hvis du da ikke allerede har fundet den.”
“Hvis det ikke var, fordi jeg vidste, at dette var en virkelig sag, så havde jeg troet, det var en virkelig velskrevet krimi. Hold da op. Jeg blev helt opslugt af bogen og kunne slet ikke lægge den fra mig. Jeg fløj igennem det lette sprog, som virkede så levende, at jeg føler, at jeg kom tilbage i tiden for en stund. Det er en seriøs, men super god bog, der er værd at læse, både for folk med interesse i disse to mordsager, men også dem, som bare elsker en god krimisag. Det er sådan en bog, som jeg tror vil sidde i mig længe efter, den er blevet lukket. Opbygningen af bogen er overskuelig og først følges den ene sag og så den anden. Det er super nemt at overskue. Billederne er et fint prik over i’et og gør det hele meget mere virkeligt og helt. Teksten kan sagtens læses uden at se på billederne. Jeg hørte noget af den på lydbog, og derfor så jeg ikke billederne alle steder. Jeg kan mærke, at det her ikke bare var en krimisag, men en personlig mission for forfatteren. Hun har været yderst grundig, og hendes konklusioner er ikke bare taget ud af det blå, men veldokumenterede. Hele bogen er veldokumenteret. Smukt arbejde.”
”Mordet på Moster og Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej er skrevet af journalist Susanne Meelbye. Den handler om, som titlen antyder, en gennemgang af sagen om mordet på Susannes moster. Man kan godt på skrivestilen mærke Susanne er journalist, for der bliver virkelig skåret ind til benet, og teksten kan godt nogle steder minde om en artikel i skriveformen. Jeg syntes historien er rigtig spændende, og medrivende. Man sidder som når man læser en almindelig krimi, og gætter med på, hvordan det hænger sammen. Man får hele tiden nye spor som man kan putte på en ”efterforskning”. Det er ikke en bog man lige flyver igennem, for der er rigtig meget at holde styr på. Ikke bare med spor men også personerne. Her var jeg faktisk ved at knække nakken, for det kan til tider være rigtig svært at hitte rundt i hvem der er hvem, også selv om der er et opslag med personerne bag i bogen. Men jeg vil helt klart anbefale bogen, hvis du vil løse en rigtig mordgåde.”
”Hun har gjort et meget grundigt arbejde, måske lidt for grundigt. Hun får i sin efterforskning også opsnuset andre mordsager, der ligner hendes mosters sag. Bla. “Dobbeltmordet på Peter Bangs vej”, som også har været et mysterie i mange år.”
Læs hele boganmeldelsen her.
”Jeg brugte en del af juleferien på at læse journalist Susanne Meelbyes krimi-dokumentar om “Mordet på Moster – og dobbeltmordet på Peter Bangs Vej” – som helt bogstaveligt er historien om det formodede mord på hendes moster Else Langkjær i 1946 og den mulige kobling til dobbeltmordet på ægteparret Jacobsen i 1948. Historien har et fint potentiale. Det er beundringsværdigt, at Susanne Meelbye har brugt så meget tid og energi på at undersøge forholdene omkring mosterens mistænkelige dødsfald. Det virker decideret mærkværdigt, at politiet afskrev sagen som selvmord – for politiets egne dokumenter ser egentlig ikke ud til at understøtte teorien.”
Læs hele boganmeldelsen her.
”En interessant og livsbekræftende fortælling om en pige, som er født med den sjældne sygdom – Aniridi. Bogen er fangende, da der er en god flydende overgang mellem faglig viden omkring den sjældne sygdom og Susannes liv med sygdommen fra barnsben og frem mod voksenlivet. Fortællingen bekræfter læseren i, at intet er umuligt, for den der har viljen. Den kan desuden anbefales som informativ læsning til pårørende af sygdommen eller nysgerrige, læseglade sjæle.”
”Jeg kan rigtig godt lide at man får en uddybet baggrundsviden om Else Langkjær, for det gør at hun bliver et en hel person og ikke bare et sagsnummer. Susanne Meelbye er heller ikke bange for at vise at der måske var nogle dæmoner i skabet hos Else Langkjær. Bogen er skrevet i et godt journalistisk sprog som gør at bogen flyder let, og det at bogen kun er på 189 sider er også et plus, for hvis den var meget længere, så tror jeg bare det ville blive en gentagelse af sig selv. Jeg kan især godt lide at der til sidst i bogen er det brev der er skrevet til statsadvokaten fra Susanne Meelbye, hvori hun opremser de fejl hun, efter hun har læst sagsakterne, mener der er blevet begået i Else Langkjærs sag.”
“Nu begynder et større detektivarbejde, dels var sagen arkiveret forkert, men det ser også ud som om der mangler bilag. Endvidere er der modstridende oplysninger i de bilag og fotos der findes, rapporter der ikke er underskrevet og undersøgelser der aldrig er blevet foretaget eller fulgt op på. I alle henseender en stor rodebutik. Detektivarbejdet gøres heller ikke lettere af at en del af de mennesker der har kendt til sagen i dag er døde, men på trods af besværlighederne er det lykkedes Susanne Meelbye at grave nye informationer frem, der sætter sagen i et nyt lys.”
Læs hele boganmeldelsen her.
”Mistænkelige Dødsfald er en håndbog som er nem at slå op i, når man vil finde oplysninger om, hvordan man søger aktindsigt. Det er prisværdigt for efterladte, når en forfatter har haft overskud til at skrive denne bog, der kan hjælpe andre i samme situation, når hendes familie selv har stået overfor drab og selvmord. Forfatteren formår at formidle tungt stof på en let måde, så man som pårørende får mod på selv at søge svar ved, når de står med et mistænkeligt dødsfald. I familien.”