Krimibøger og børnebøger fra Meelbye

Om Forlaget Meelbye

Forfatter og journalist Susanne Meelbye ejer Forlaget Meelbye, der startede i 2015 med egne udgivelser. Den første bog Susanne Meelbye skrev, var “Mordet på Moster & Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej. Som titlen på bogen mere end antyder, søger Susanne Meelbye i denne dragende autentiske beretning at kaste lys over, hvad der egentlig skete med hendes moster, Else Langkjær, og ægteparret Jacobsen på Frederiksberg i 40’erne.  

Siden er er der kommet andre bøger til. Med bogen Mistænkelige Dødsfald har Susanne Meelbye åbnet døren ind til et univers, som du normalt ikke har adgang til. Her får du historien om hendes egne erfaringer med at efterforske et mistænkeligt dødsfald.

Mordet på Moster Sagen genoptageter en gribende fortælling om én kvindes ønske om at få vished. Via politirapporter, gamle aviser og udskrifter af afhøringer bliver du vidne til en sag med mange løse ender, som Susanne Meelbye omhyggeligt samler.

Fortællingen “Pigen uden iris” er en ærlig og nøgtern beretning om at vokse op med et synshandicap og på trods af besværligheder ikke lade sig nøjes. Susanne Meelbye har skrevet en gribende biografi om et liv med sygdommen aniridi–.

Susanne Meelbye kunne ikke slippe sin efterforskning, da hun havde skrevet Mordet på Moster & Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej. For i de mange tusind siders research, hun havde liggende, så var der mange nye oplysninger, som skulle frem til i lyset. Morderne på Else Langkjær og Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, var så udspekuleret, at de stadigvæk er uopklarede. Derfor skrev hun bogenDet Perfekte Bedrag”

I 2022 besluttede Susanne Meelbye at skrive en børne- og ungdomsbog, der satte fokus på det at være anderledes. “Lærke – helt tæt på” på handler om at stå ved sig selv. Om at være teenager, drillerier, mobning og venskaber.

Susanne Meelbye ønsker, at nuværende og kommende generationer skal stifte bekendtskab med forfattere, der skrev bøger for over 100 år siden. Så de bliver klogere på litteraturen dengang og nu. Fælles for bøgerne er, at de fortæller spændende og vedkommende historier, der stadig er relevante og læseværdige i dag.

Andre kendte forfatter på forlaget. Palle Rosenkrantz Et Eventyr i Natten og Første Elsker. Bertha Holst Bitten, Blindebuk, Tvillingerne og Spirrevip. Joachim Kattrup En Stenalderdreng.

Susanne Meelbye er journalist og redigerer selv tekster, men samarbejder med ekstern redaktør. Hun samarbejder med korrekturlæser og grafiker. Lagerstyring foregår via Dafolo.

Hvis du har forslag til genoptrykning af en bog eller gerne vil have udgivet din egen bog, så kontakt Forlaget Meelbye her

Susanne Meelbye ønsker, at nuværende og kommende generationer skal stifte bekendtskab med forfattere, der skrev bøger for over 100 år siden. Så de bliver klogere på litteraturen dengang og nu.

Susanne Meelbye har valgt at stå for alt arbejdet med bøgerne selv, bortset fra at distribuerer trykte bøger til boghandlere, der styres gennem DAFOLO E-bøger & Lydbøger distribuerer PUBLIZON til netboghandlere. Forlaget samarbejder også med MOFIBO og andre streaminingtjenester