Clicky

Lærke – helt tæt på

Bogtype: Trykt Bog
Sidetal: 116
ISBN: 9788797352151
Andre formater:
 E-Bog
 – Lydbog

119,00 kr.


 

Beskrivelse

Det skal være sjovt at læse bøger, uanset om man er barn, ung eller voksen, derfor er Lærke – helt tæt på skrevet i et letlæseligt sprog, med mange sjove illustrationer og replikker, der gør bogen underholdende at læse.

”Lærke – helt tæt på” er en letlæst bog om en pige, der er anderledes, fordi hun har en sjælden øjensygdom. Og hvordan hun tackler det på sin helt egen måde ved nærmest at gøre det til sin styrke. Det gør bogen til et godt udgangspunkt for en snak om det at være barn og ung i en tid, hvor ”det perfekte” er endnu vigtigere end nogensinde før. Køb den i dag til en, der føler sig anderledes – og hvem gør ikke det i den alder?

I Lærkes 8. klasse accepterer alle hende, som hun er. Undtagen Camilla – som Lærke kalder Cruella de Vil. Cruella driller hende altid, fordi Lærke er anderledes. Og så er Cruella også forelsket i Lukas, ligesom Lærke er det.

I hverdagen har Lærke bedsteveninden Freja og sin kampsport Judo. Den har hun vundet en sølvmedalje i ved et stævne i Sverige i sommerferien. Men drillerierne fra Camilla tager til – og det samme gør kampen om Lukas.

Da Lærke er allermest vred på Camilla, går det pludselig op for hende, at Camilla også har noget, som gør hende anderledes. Det skaber en ny forståelse mellem dem.

Allee går rundt og tror, de er anderledes.

Bogens historie giver nogle gode eksempler på, hvordan du alligevel kan skabe dig et fællesskab og turde være dig selv, selvom du føler dig anderledes. Og at du ikke er den eneste, som bliver mobbet og udfordret på grund af det, som får dig til at skille dig ud.

Samtidig fortæller den også, at de fleste har noget, som får dem til at føle sig anderledes. Og at nogle tackler det ved at drille dem, som også skiller sig ud på en eller anden måde. Det fjerner fokus fra dem selv.

Det er vigtige pointer for børn og unge i eller på vej ind i teenageårene. Her er kravene til at være perfekt og en del af flokken større end nogensinde før. For alle skal helst ligne et glansbillede på de sociale medier.

Bogen kan vise vejen ud af angst og ensomhed.

Men ved hjælp af gode venskaber, fritidsinteresser og familie – og at turde vise, at du ikke er perfekt – kan det, der gør dig anderledes, vendes til noget positivt. For i stedet har du andre stærke sider. Og de kan gøre dig accepteret af fællesskabet, fordi du har noget særligt at byde ind med.

En god samtalestarter

Er du forælder til en teenager, som har noget, der gør ham eller hende anderledes? Eller er du lærer og har brug for et godt udgangspunkt til at tale med eleverne i de ældste klasser om de normer, de allesammen forsøger at leve op til?

Ja, så er bogen her en god samtalestarter, som kan lukke op for de god snakke, der kan gøre en stor forskel for den enkelte unge.

Bestil online i dag – og start snakken om få dage.

Læs om forfatter Susanne MeelbyeAndre læser også…